Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Variasjonstips til frokostblandingen din!

Jeg vender stadig tilbake til frokostblandinga mi, som regel i følge med melk og rosiner. I dag testa vi en søndagsvariant, med gresk yoghurt og melonbiter..kjempegodt med den søte melonen til den syrlige yoghurten! Litt variasjon fra den vanlige hverdagsfrokosten, men litt mer mettende og fremdeles veldig enkelt, sunt og godt.

Grunnoppskrifta har dere sett før, men her er den igjen.

200-250 g havregryn
100 g hakka valnøtter
50 g solsikkekjerner
40 g sukrin gold
1-2 ts maldonsalt/vanlig salt
1 ss smør, raps- eller kokosolje
0,5 dl vann

Bland sammen, steik på 150 grader i 30-35 minutter, og rør gjerne om ei gang underveis.

For å gjøre den litt mer spennende prøver jeg meg av og til fram med andre typer frø eller nøtter, slik som mandler, pistasjnøtter, knuste linfrø og chia-frø. Det er også veldig godt med kokosmasse i (og gjerne også med kokosolje istedenfor smør eller annen olje), hakka aprikos eller annen tørket frukt. I går prøvde jeg meg fram med appelsinjuice istedenfor vann og 1 ss revet appelsinskall + kanel. Kanelen ga god smak til frokostblandinga, men appelsinen ble litt borte i de andre smakene. Må nok forsøke med mer skall neste gang :) 

Frokostblanding g.y. nærbilde.jpg

Uansett, bruk grunnoppskriften og varier både den og tilbehøret når du blir lei, for denne frokostblandinga er genial å ha stående til travle morgener når frokosten helst bare skal ta et halvt minutt å slenge sammen :)