Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Torskepanne med kokosmelk

En kjempegod hverdagsmiddag med torsk, grønnsaker og kokosmelk.

I dag jukser jeg litt og låner bilde og oppskrift fra godfisk.no

Denne middagen har vært en slager her hjemme en stund, og du bruker knapt mer tid enn det tar risen å koke, et kjempepluss!

Torskepanne med kokosmelk2 porsjoner

INGREDIENSER

300-350 gram lettsaltet torsk (skinn- og beinfri)
½ purre i ringer
½ paprika i biter
En neve sukkererter i biter
1 dl matfløte
½ terning fiskebuljong eller tilsvarende fiskefond
1 dl kokosmelk, mager eller vanlig
0,5 ss rød curry paste

Ris, nudler eller annet ønsket tilbehør, gjerne fullkorn.

FREMGANGSMÅTE

  • Del fisken i passelige stykker og sett risen på kok (min skulle koke 10 minutter)

  • Surr grønnsakene noen minutter i wok eller steikepanne

  • Ha så i matfløte og fiskebuljong og kok opp

  • Tilsett kokosmelk og curry paste, bland godt og legg oppi fiskestykkene

  • La stå og trekke med eller uten lokk til fisken er ferdig og den flaker seg, ca. 5 minutter.

Du kan fint bruke frossen wokblanding istedenfor ferske grønnsaker, og curry paste finner du i hylla med woksauser og lignende :-)