Byggrynsgrøt kan spises til middag like godt som til frokost. For eksempel som et alternativ til risgrøt eller havregrøt.
Eller bare for variasjonen og smaken sin skyld, selvfølgelig :-)
Sammenlignet med risgrøt har den haugevis av fiber og generelt flere nyttige næringsstoffer, blant annet de ulike B-bitaminene, kalium, jern og magnesium.
Grøten er veldig enkel å lage, husk bare å legge grynene i bløt kvelden før. Da er grøten klar på 20 minutter.
Byggrynsgrøt - 2 store porsjoner
INGREDIENSER
2 dl byggryn
5 dl melk
Litt vaniljesukker
Ei klype salt
FREMGANGSMÅTE
La grynene ligge i kaldt vann natten over
Hell av vannet, skyll av grynene og kok opp gryn sammen med melk. Rør innimellom og la det putre forsiktig i ca. 20 minutter eller til du syns grynene er myke nok. Spe i mer melk hvis du syns grøten blir for tykk
Ha i salt og vaniljesukker mot slutten av koketida og smak til
Uansett type grøt er smørøye, sukker og kanel et must i for meg! Kald er den også god med litt yoghurt og biter av frukt og bær. Når det nærmer seg jul (tida går fort!) er også byggrynskrem med rød saus verdt å prøve :-)