Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Smakfull suppe med kokosmelk og rød karripasta

Denne suppa er en av mine middagsfavoritter for tiden.

Før jul delte jeg en oppskrift på torskewok hvor jeg brukte rød karripasta, og i dag får du bruk for karripastaen igjen. 

Denne suppa lager jeg både titt og ofte, og originalen er hentet fra Trines matblogg.

Jeg har endret oppskriften til 2 personer. Av grønnsaker kan du bruke det du har tilgjengelig.

Av tilbehør kan du bruke både brød, nudler, ris eller pasta. Her i hus blir det som regel servert fullkornsnudler til denne suppa. 

Kjempegod er den i alle fall!

thaisuppe

Thai-suppe med rød karripasta - 2 personer

INGREDIENSER

2 kyllingfileter, i biter
2 sjalottløk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten paprika, i tynne staver
1 stor gulrot, i tynne staver
2 never sukkererter, delt i to
1/2 ts revet ingefær
3-4 ts rød karripasta
2,5 dl kokosmelk, lett eller vanlig
1,5 dl utblandet kyllingkraft eller -fond
1 ts soyasaus
1/2-1 ts fishsauce (kan sløyfes)
1/2-1 ts sukker (kan sløyfes)
Eventuelt mer krydder hvis du ønsker det

FREMGANGSMÅTE

  • Finn fram alle ingredienser og kutt opp kylling og grønnsaker
  • Varm kyllingen i stekepanna til den er nesten gjennomstekt og legg over i ei skål
  • Stek deretter løk, hvitløk, paprika og gulrot noen få minutter til løken er blank og sett til side
  • Nå passer det fint å koke ris, nudler etc.

Hvis du ikke har for lave kanter på stekepanna kan du fint forsette å bruke den nå. Da tar du først ut de ferdigstekte grønnsakene.

Ha kokosmelk og karripasta i stekepanna og rør til karripastaen er oppløst i melka. Ha også i kyllingkraft og revet ingefær og kok opp.

Tilsett de stekte grønnsakene og soyasausen (og eventuelt fishsauce og sukker) og la koke noen få minutter. Tilsett så kyllingbitene og sukkerertene og la koke et par minutter til.

thaisuppe

Kjempegod, krydret og varmende suppe - håper det smaker :-)