Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Fargerik søtpotetsuppe med bacon

Suppe er det perfekte middagsalternativ, og denne med søtpotet er verdt å prøve. 

Søtpotet er kjempegodt i suppe, og med litt ingefær og chili i tillegg blir den litt mer spennende i smaken.

Topp suppa med litt salt bacon eller spekeskinke, og du får garantert høre masse "mmmmm"-ing rundt middagsbordet!

Søtpotetsuppe - 2 porsjoner

INGREDIENSER

Ca. 400 gram søtpotet kuttet i biter
2 dl kokosmelk, vanlig eller mager
Ca. 2 dl vann
2 finhakka hvitløksfedd
0,5 finhakka chili eller litt chilipulver
Ca. 1 ss konsentrert kyllingfond eller en buljongterning
Litt revet ingefær, ca 1 ts.
Salt og pepper

Bacon eller spekeskinke

FREMGANGSMÅTE

  • Ha søtpotet, hvitløk, chili og ingefær i ei gryte sammen med kokosmelk og kyllingfond
  • Fyll på med vann så det såvidt dekker søtpotetbitene og kok opp
  • La stå å småputre til søtpotetbitene er møre, omtrent 15-20 minutter. Jo mindre biter jo kortere putretid

Når bitene er møre bruker du en stavmikser og moser til en jevn suppe. Smak til med salt, pepper og ev. mer fond.

Hvis du syns suppa blir for tykk kan du også tilsette mer vann.

Stek litt bacon eller spekeskinke som du serverer sammen med suppa, og ha gjerne noe godt brød eller flatbrød til.

Ei skikkelig fargerik suppe som gjør seg godt på middagsbordet :-)