Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Frisk yoghurtis med jordbær og sitron

Det er ikke bare bananisen som går ned på høykant her i gården, det gjør også yoghurtisen. 

Yoghurtis er friskt og godt, og også veldig enkelt å lage selv. Bortsett fra den tiden det tar for isen å fryse er denne lagd på 5 minutter.

yoghurtis-crop-web.jpg

Yoghurtis med jordbær og sitron - 2 rause porsjoner

INGREDIENSER

225 gram frosne jordbær
100 gram gresk yoghurt
Skall av 1/2 liten sitron
2 ss melis

FREMGANGSMÅTE

  • Ha de frosne jordbærene i en kjøkkenmaskin og kjør til de er godt hakka
  • Ha i resten av ingrediensene og kjør på høy hastighet til du får en kremete konsistens på isblandingen. Prøv deg fram med mengden sitronskall så det ikke ender opp med å overskygge de andre smakene
  • Ha blandingen i en form og dekk med plastfolie eller lokk. Frys i minimum et par timer.

Så er det bare å kose seg med is - du trenger ikke ei gang sol for å unne deg ei skål av denne!