Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Pannekakerull

Pannekakerullen er den lunsjen jeg velger en dag jeg føler for å spise noe litt ekstra godt, som likevel er sunt og enkelt.

Helst skal pannekaka da smøres med bringebærsyltetøy og brunost, for å få litt søtsmak i tillegg ;-)

Oppskriften gir røre nok til to tykke pannekaker, så enten kan du spise en stor lunsj, spare halvparten eller være grei å dele pannekakemåltidet med noen. 

Røra kan uten problem overnatte i kjøleskapet ei natt eller to. Den vil tykne litt når den står, så spe den gjerne ut med litt ekstra melk før du steiker.

Pannekakerull med brunost og syltetøy.

Pannekakerull med brunost og syltetøy.

Pannekakerull - 2 stk

INGREDIENSER

2 egg
100 gram vanlig eller mager kesam* - tilsvarende 2 overfylte spiseskjeer
50 gram havremel - tilsvarende 4 spiseskjeer
Ca. 0,5 dl melk
Litt kardemomme

*Mager kesam har mer protein og mindre fett enn originalen, bruk den du foretrekker

FREMGANGSMÅTE

  • Pisk sammen egg og mager kesam før du blander i mel og kardemomme

  • Ha i melka til slutt og pisk til ei tykk, jevn røre

  • Bruk litt margarin i stekepanna og stek på middels varme til pannekaka har fått god farge på begge sider

Serveres lunken med foretrukket pålegg - her er det altså syltetøy og brunost som gjelder for min del!

Pannekakerullen er et fint måltid i seg selv, men skal du virkelig gå for gull så knasker du i deg en frukt eller grønnsak i tillegg :-)